SZÁJSEBÉSZET

NEM FOG FÁJNI!

A fogfájás az egyik legrosszabb fájdalom. A gyulladt fog, valamint a bölcsességfog is elviselhetetlen fájdalmakat okozhat. Éppen ezért az MDC Fogászat Szájsebészeti részlegén a leghatékonyabb érzéstelenítési módszerek alkalmazásával gondoskodunk arról, hogy semmit ne érez a fogászati panaszokból eredő fájdalomból. Legyen szó foghúzásról, gyökércsúcs-eltávolításról, ciszta eltávolításról vagy azonnali csontpótlásról – nálunk mindenféle kellemetlenség és fájdalom nélkül kapsz gyors és hatékony enyhülést a fogászati panaszaidra.  

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

Fájdalommentes szájsebészet

A fogfájást nem szabad félvállról venni! Vannak bizonyos esetek, amikor sajnos már csak a foghúzás jelent megoldást a kellemetlenségekre. Aggódni azonban ekkor sem kell: a fájdalommentes, szövődménymentes  szájsebészeti eljárást követően akár azonnal ismét teljessé varázsolhatjuk a mosolyodat. 

MIKOR KELL SZÁJSEBÉSZETRE MENNED?

Mutajuk, hogy milyen fogászati problémákra nyújthat megoldást a szájsebészetünk, és azt is, hogy milyen fogászati kezelések, fogpótlási lehetőségek segíthetnek a gyors gyógyulásban. 

  • Ha már mentehetetlen a fog: ha van egy fájdalmas, sérült fog, amire már a fogtömés sem jelenthet gyógyírt, akkor a szájsebészeti beavatkozás a megoldás, hogy megszabadulj a kellemetlenségtől.
  • Bölcsességfogak problémái: Az állcsontban rekedt vagy elő nem bújt bölcsességfogak esetén a szájsebészeti beavatkozás elengedhetetlen.
  • Betört fog kezelése: Ha egy fog betört vagy problémás, a szájsebészet lehetővé teszi a foggyökér eltávolítását és a helyreállítást.
  • Fogbeültetés: A szakszerűen tervezett fogbeültetéshez vagy implantátum beültetéshez a szájsebészet a legjobb választás.
  • Csontpótlás: Az implantátum beültetéshez vagy arcüregemeléssel egybekötött csontpótláshoz (PRF eljárás) a szájsebészet szükséges.
  • Arcüregemelés: Az arcüregemeléssel járó csontpótlásnak is a szájsebészet az ideális helye.
  • Ciszta eltávolítás: Ha ciszta keletkezik a szájüregben, a szájsebészeti beavatkozás hatékony megoldás lehet.

FOGHÚZÁS

A fog eltávolítása rutineljárás,  általában a fogorvos feladata, de néha szájsebészre van szükség, különösen, ha implantátumot tervezünk a hiányzó fog helyére. Ekkor kiemelten fontos, hogy a fog eltávolítása alaposan és óvatosan történjen, hogy minél több csontmaradvány maradjon meg, ami az implantátumnak a stabilitást biztosítja. A foghúzás időtartama változhat, attól függően, mennyire bonyolult a beavatkozás és hol helyezkedik el a fog az állcsontban. Bizonyos körülmények megnehezíthetik a műveletet, például ha a fog nem nő ki, rossz helyre nőtt vagy a beletört foggyökeret kell eltávolítani.

BÖLCSESSÉGFOG ELTÁVOLÍTÁSA

A bölcsességfogak sokszor fájdalmat okozhatnak, ezért gyakran szájsebészeti beavatkozásra van szükség. A bölcsességfog számos problémát okozhat, ilyen például ferde növekedés, az állcsontban való fekvés, vagy a szomszédos fogakhoz való nyomulás, ami fájdalmat és torlódást okozhat. Emellett a hátsó elhelyezkedésük miatt a tisztításuk is kihívást jelenthet. Ha sérülnek vagy elromlanak, gyakran szükség van a bölcsességfog műtétre. A bölcsességfogak műtéti eltávolítása speciális felszereléseket és steril környezetet igényel – erről szájsebészetünkön gondoskodunk. 

RETINEÁLT/IMPLAKTÁLT FOGAK ELTÁVOLÍTÁSA

Ezek a fogak általában a bölcsességfogak, amelyek nem nőnek rendesen vagy ferde pozícióban helyezkednek el az állcsontban. A műtét során az ilyen fogakat biztonságosan eltávolítják, ügyelve arra, hogy ne sérüljenek az anatómiai struktúrák, amelyeknek a sérülése súlyos szövődményekhez vezethet.

FOGPÓTLÁS, AKÁR AZONNAL: A HÍDTÓL AZ IMPLANTÁTUMIG – FOGPÓTLÁS GYORSAN 

A fogak elvesztése komoly lelki traumát okozhat – modern fogpótlási szolgáltatáspalettánknak köszönhetően már a foghúzást követő első pillanatban elindíthatjuk fogpótlást. 

Implantátum: A fogimplantátumok olyan mesterséges fogak, amelyeket az állcsontba ültetnek be. Ezek a fogpótlások rendkívül stabilak és tartósak, és teljes mértékben úgy néznek ki, mint az eredeti fogak. Hidak: A hidak olyan fogpótlások, amelyek egy vagy több fogat helyettesítenek. Ezeket a meglévő fogakra vagy implantátumokra is rögzíthetjük, így stabilan és esztétikusan pótolják a hiányzó fogakat.Kivehető Fogsorok: Kivehető műfogsorokat lehet alkalmazni, amikor több fogat kell pótolni. Ezek könnyen eltávolíthatók és tisztíthatók, de nem olyan stabilak, mint az implantátumok vagy a hidak.Fogprotézis: Ha több fogat veszítettünk el, egy teljes fogprotézis lehet a megoldás. Ez egy kivehető fogpótlás, amelyet az állcsonton nyugszik, és a hiányzó fogakat helyettesíti.Mini-implantátumok: Ezek kisebb implantátumok, amelyeket gyakran fogpótlások rögzítésére használnak. Különösen hasznosak lehetnek a kivehető fogsorok stabilizálására.Tapadókoronák és inlay/onlay-k: Ezek olyan fogpótlások, amelyeket a fog színéhez és formájához lehet illeszteni. Ideálisak akkor, ha csak egy vagy néhány fog pótlására van szükség.Minden eset más, és a legjobb fogpótlási lehetőség kiválasztásához konzultálni kell a fogorvossal. A páciens egyedi igényeit, az állcsont állapotát, az esztétikai szempontokat és a költségvetést is figyelembe kell venni a döntés meghozatalánál. 

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


ALAP, HOGY A FOGHÚZÁS STRESSZ- ÉS FÁJDALOMMENTES!

SE KALAPÁCS, SE FOGÓ!

Az MDC Fogászaton több mint 600 éves múltra visszatekintő olaszországi gyártó, a Medesy által kifejlesztett Exomed nevű eszközt használjuk a fogászati kezelésekhez. Ennek az eszköznek köszönhetően a fogorvosok és a páciensek is könnyedén megbirkózhatnak a fogeltávolítással, anélkül, hogy hagyományos fogók vagy vésők segítségére lenne szükség.

Az Exomed precíz és stabil rögzítést biztosít, lehetővé téve a fogak vagy foggyökerék könnyű és kíméletes kiemelését. A pácienseknek nem kell teljesen kinyitniuk a szájukat a művelet során, és az orvosoknak sem kell jelentős erőfeszítéseket tenniük. Emellett a fog körüli szövetek és a fogmeder sem sérül meg a művelet során, ami gyorsabb és egyszerűbb gyógyulást eredményez.

Az Exomed nemcsak a foghúzásnál használható, hanem a részben vagy teljesen letört fogak, foggyökerék mellett koronák eltávolításához is ideális. Bár az Exomed működését számítógépes animációk segítségével lehet megérteni, fontos kiemelni, hogy ezek az animációk orvosi célokra készültek, és nem tartalmaznak erős vagy zavaró tartalmakat.

Az Exomed eszköz segítségével az MDC Fogászat már számos stresszmentes fogeltávolítást végezett felnőtt és gyermek pácienseknek, akik megtapasztalhatták az eszköz hatékonyságát és kíméletes működését. Ha foghúzásra vagy fogpótlásra van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal, és tapasztald meg az Exomed által nyújtott előnyöket!

 

ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

MDC FOGÁSZAT.

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes - csak szólunk.

info@mdcfogaszat.hu

Dobj egy mailt!

+3630 884 0511