porcelánhéj

A TÖKÉLETES MOSOLY TITKA

Ezek az ultra-vékony, természetes kinézetű héjak gyorsan és tartósan korrigálják a fogak elszíneződéseit és egyenetlenségeit. Fedezd fel az esztétikus fogászat világát a porcelánhéjak/direkt héjak segítségével, és tündökölj vakítóan fehér mosollyal – pont úgy, ahogy a hollywoodi sztárok!

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

PORCELÁNHÉJ: A TÖKÉLETESSÉG KIMAXOLÁSA

A porcelánhéj alkalmazása egy olyan fogászati ​​módszer, amely során vékony porcelán borítást helyezünk a fogak előlapjaira. Ez a borítás a fogak színét, formáját és méretét is korrigálja, illetve segít eltüntetni az olyan esztétikai hibákat, mint például az elszíneződéseket, a repedéseket, a foltokat vagy a fogak közötti hézagokat. 

MI AZ A PORCELÁN HÉJ VAGY MÁS NÉVEN DIREKT HÉJ? 

A héjak olyan kerámiából készült vékony borítások, amelyek  magas minőségű fogászati anyagokból, például fogszínű kompozitból vagy porcelánból, egyedi méretre készülnek.

A fogporcelán héjakat főként esztétikai célokra használjuk, hatékonyan elrejtve számos esztétikai hibát, például repedéseket, töréseket, hézagokat, fogfoltokat.

 

MIRE JÓ A PORCELÁNHÉJ? 

 • Nincs több hézag! A porcelán héj elrejti a  diastemákat (ezek a hézagok vagy rések a fogak között).
 • Leplezi azokat a foltokat, amikre már a fogfehérítés sem jelent megoldást. A porcelánhéjnak köszönhetően nem kell lemondanod a vakítóan fehér fogakról
 • Pápá túl kicsi és szabálytalan fogak! Fontos megjegyezni, hogy a héjak csak akkor lehetnek opció, ha egészséges fogaid és ínyed vannak, számos szuvas vagy ínyprobléma nélkül. Az esztétikai kezelések felfedezése előtt kezeld meg az esetleges súlyos szájüregi problémákat.

  MI A KÜLÖNBSÉG A KORONA ÉS FOGHÉJ KÖZÖTT?

  A fogporcelán héjak elsősorban esztétikai kezelések, amelyek javítják a mosolyodat anélkül, hogy erősítenék vagy javítanák a fogak stabilitását. Habár a fogkoronák is gyöngyörűek, de ezeket leginkább , fő súlyosan sérült fog esetén alaklamzzuk. 

  MILYEN HÉJAK LÉTEZNEK? 

  Többféle héj létezik, beleértve a kompozit héjakat, a porcelán héjakat és a minimális előkészítést igénylő héjakat és az eltávolítható héjakat.

  A KOMPOZIT HÉJAK

  A kompozit héjak hatékonyan elrejthetik a kisebb esztétikai problémákat. A fogorvos egy fogszínű kompozitgyantát használ – vagyis ugyanazt az anyagot, amit a fogtöméseknél is alkalmaznak, hogy elérje a kívánt eredményeket.  A kompozit héjak elhelyezésekor általában kevesebb fogzománcot kell eltávolítani, mint a porcelán héjak esetében. Ez kevésbé invazív eljárást eredményezhet, mivel a fogak nem igényelnek jelentős mértékű előkészítést. További előny, hogy a kompozit héjakat gyakran gyorsabban lehet elkészíteni és elhelyezni, mint a porcelán változatokat. Hátrány azonban, hogy a kompozit héjak általában kevésbé tartósak, mint a porcelán változatok. Általában 5-7 évig tarthatnak, míg a porcelán héjak akár 10-15 évig is hibátlanok maradnak. A kompozit gyanta érzékenyebb a foltokra: kávé, tea, vörösbor és dohányzás is elszínezheti a kompozit héjakat.

  PORCELÉN HÉJAK

  A porcelán héjak tökéletes megoldást nyújtanak az esztétikai hibák elrejtésére. A porcelánhéjak egyedileg készülnek a fogaid anatómiájához. A felhelyezésük előtt a fogorvosnak némi fogzománcot el kell távolítania a természetes fogaidról, hogy durvább felületet biztosítson az új héjaknak. A végeredmény azonban mindenért kárpótol: a tökéletes mosoly nemcsak az arcodat teszi szebbé, de a magabiztosságodat is kimaxolja. A porcelánhéjak akár 15 évig is tökéletesek maradhatnak. 

   

  Jelentkezz be még ma!

  Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂

  .

  .

  GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS PONTOS VÁLASZOK A PORCELÁNHÉJRÓL

  A porcelánhéjak vékony, egyedi tervezésű borítások a fogak előlapjára, amelyek tartósan és esztétikusan javítják a mosolyt. A fogorvos elkészíti és rögzíti őket a meglévő fogakra.

  Fájdalmas-e a porcelánhéj felhelyezése?

  A porcelánhéj felhelyezése teljesen fájdalommentes: a fogorvos a beavatkozás előtt helyi érzéstelenítést is alkalmaz.

  Mennyi ideig tartanak a porcelánhéjak?

  A jó minőségű porcelánhéjak hosszú élettartammal rendelkeznek. Megfelelő gondoskodással és rendszeres fogászati ellenőrzésekkel akár évtizedekig is a mosolyod szolgálatában állhatnak

  Meddig marad fehér a porcelánhéj? A porcelánhéj is elszíneződhet? 

  A porcelánhéjak ellenállnak a foltoknak, de javasolt kerülni a túlzottan sötét italokat és dohányzást. A rendszeres fogmosás és a fogorvosi tisztítás segít megőrizni a fehér színt.

  Mik azok az esztétikai problémák, amelyekre alkalmasak a porcelánhéjak?

  A porcelánhéjak kiválóan alkalmasak a fogak elszíneződésének, repedéseinek és egyéb esztétikai problémáinak kezelésére, például a hézagok elrejtésére is.

  Hogyan befolyásolja a porcelánhéj viselése a rágást és az étkezést?

  A porcelánhéjak kiváló minőségű anyagból készülnek, amelyek erősek és tartósak, ráadásul a saját fogadat is megvédik. Azonban fontos megjegyezni, hogy a porcelánhéjak nem olyan ellenállók, mint a természetes fogak, és túlzott erő vagy nyomás esetén megsérülhetnek. Éppen ezért javasolt kerülni az olyan roppanós ételeket vagy kemény tárgyakat, amelyek sérülést okozhatnak. Az étkezés során ajánlott a fogakra gyakorolt nyomást minimalizálni, például a kemény táplálékok darabolásával vagy összetörésével. 

   

  ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

  MDC FOGÁSZAT.

  Jelentkezz be még ma!

  Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


  +3630 884 0511

  Hívj bátran!

  08:00-20.00

  Gyere el! Hétfőtől péntekig.

  1047 BP., Baross utca 99.

  A parkolás ingyenes - csak szólunk.

  info@mdcfogaszat.hu

  Dobj egy mailt!

  +3630 884 0511