LÉZERES FOGÁSZAT

ULTRAMODERN FOGÁSZATI KEZELÉSEK

A lézeres fogászat egy speciális fogászati technológia és kezelési módszer, amelyben lézerek (fotonokat használó erős fényforrások) alkalmazása segíti a fogászati beavatkozásokat és a kezeléseket. A lézeres kezelésnek számos előnye van – a modern fogászatok elengedhetetlen eszköze. 

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂

.

.

+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

LÉZER A FOGÁSZATBAN

A modern fogorvosi rendelők elengedhetetlen felszerelése a magas teljesítményű fogászati lézerberendezés. A lézerfény magas energiaszintjének köszönhetően képes a szövetek párologtatására, valamint a csontszövetben biostimulatív hatást vált ki, ami azt jelenti, hogy inkább a csontfelépítést serkenti, nem pedig lebontást.

 

HOGYAN MŰKÖDIK A LÉZERES FOGÁSZATI KEZELÉS? 

A lézerfény koncentrált energiaforrás, amelyet a fogorvos által irányítva pontosan a kezelendő területre fókuszál. A lézerfény interakcióba lép a szövetekkel, és különböző hatásokat érhet el, például vágást, koagulációt (véralvadást), vagy sterilizációt (baktériumok elpusztítását).

HATÉKONY & BIZTONSÁGOS

A lézeres fogászat számos esetben alkalmazható:

Fogszuvasodás kezelése: A lézer használható fogszuvasodás eltávolítására és a fogak restaurálására anélkül, hogy hagyományos fúrásra lenne szükség.

Fogkő-eltávolítás: a fogak legnagyobb ellenségétől, a fogkőtől, lézeres fogkő-eltávolításával szabadulhatunk meg.

Fogínykezelés: A lézeres kezelés hatékonyan kezelheti a fogínybetegségeket, például a fogínygyulladást.

Fogínyplasztika: A fogászati lézer segítségével korrigálhatók a fogíny állapotával kapcsolatos esztétikai problémák, például az íny túlnövése.

Fogbeültetések: A lézer pontosabb metszéseket és gyógyulást eredményezhet a fogbeültetés, fogimplantátum során.

Gyökérkezelés: A sérült vagy fertőzött fogbelet, amely speciális sejtekből, erekből, szövetszálakból, idegekből épül fel, gyökértöméssel pótoljuk. Ezt a folyamatot lehet lézeres kezeléssel kiegészíteni, ami képes elpusztítani a csatornában levő baktériumokat, így a gyökérkezelések sikerességi rátája jóval magasabb lehet. A gyökércsúcsi elváltozások, gyulladások, ciszták kialakulási esélye jelentősen csökken, ráadásul fájdalomcsökkentő hatású is, ami a fogorvosi széktől idegenkedőknek is jó hír lehet.

Fogfehérítés: a lézeres fogászat kiválóan alkalmas a gyökérkezelt, elhalt vagy elszürkült fogak fehérítésére – ebben az esetben a fogfehérítő pasztát a fogon kívül-belül elhelyezzük, majd a lézerfény segítségével aktiváljuk. Az eljárás kiegészíthető kémiai fehérítéssel, illetve erős elszíneződés esetén megismételhető, de ez élő fogon nem alkalmazható. A fehérebb fogakra megoldást jelenthet még a porcelánhéj vagy a direkt héj is. 

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A LÉZERES FOGÁSZATNAK? 

A lézeres fogászat számos előnnyel jár, például:

  • Fájdalommentes
  • Rövidebb gyógyulási idő
  • Kevesebb vagy nincs vérzés a beavatkozás során
  • Pótolhatja a helyi érzéstelenítést
  • Az érzékeny területek kezelése gyakran kényelmesebb.
  • Kevesebb szükség lehet hagyományos fúrási vagy sebészeti eljárásokra

 

GONDOLTAD VOLNA? 

Az egyik érdekesség a fogászati lézerről az, hogy bizonyos típusai a fájdalomcsillapításban is alkalmazhatók, mivel a lézerfény képes blokkolni az idegek fájdalomérzékelő mechanizmusait. Ezenkívül a lézeres fogászat gyakran minimális vagy akár fúrásmentes szájsebészeti beavatkozásokat tesz lehetővé a fogszuvasodás kezelésében, ami sok páciens számára kényelmesebb és kevésbé stresszes élményt jelent. Emellett a lézerkezelések általában kevesebb vérzéssel és gyorsabb gyógyulási idővel járnak, ami a páciensek számára vonzóvá teszi ezt a technológiát a hagyományos módszerekkel szemben. 

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂

.

.

Gyakran kérdezitek…

Mikor nem alkalmazható a fogászati lézer?

Bár a lézeres fogászat számos előnnyel jár, nem minden esetben alkalmazható, például olyan esetekben, ahol a fogak vagy a csontszövet vastagabb vagy sűrűbb. Az alkalmazhatóság az adott eset specifikus jellemzőitől függ.

Biztonságos a lézeres fogászat?

Igen, a lézeres fogászat biztonságos, és a sugárzási szintek minimálisak, ami csökkenti a kockázatokat.

Mennyi időt vesz igénybe egy lézeres fogászati beavatkozás?

Az időtartam az adott beavatkozástól függ, de általában a lézeres kezelések gyorsabbak lehetnek, mivel kevesebb vérzéssel és gyorsabb gyógyulással járnak.

ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

MDC FOGÁSZAT.

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes - csak szólunk.

info@mdcfogaszat.hu

Dobj egy mailt!

+3630 884 0511