FOGKORONA

természetesen

A fogkorona egy remek megoldás a sérült vagy erősen szuvas fogakra. Gyakran használjuk, hogy újraépítsük a fogak felszínét. Ez tulajdonképpen egy vékony héj, amit jellemzően porcelánból készítünk el, és ráhelyezzük a meglévő fogra. A fogkorona sokat segít abban, hogy megerősítsük a gyengült fogakat, megvédjük őket a további károsodástól, és visszaállítsuk a mosoly szépségét. A beavatkozás lépései általában úgy néznek ki, hogy először előkészítjük a fogat, majd lenyomatot veszünk róla. Végül pedig a koronát rögzítjük a fogra, és máris új életet lehelünk a sérült fogba! Ha bármilyen kérdésed van a fogkoronával kapcsolatban, nyugodtan keress minket!

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, mi pedig mielőbb  felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

A FOGKORONA

A fogászati korona tulajdonképpen olyan, mint egy fog alakú sapka. A korona anyaga lehet porcelán vagy fém alappal borított vékony kerámia, melyet a fogra helyezünk fel,  helyre állítva ezzel a fog alakját, megjelenését.  A jól elkészített koronák átlagos élettartama 8-10 év. Ha az íny sorvad, szükség esetén hamarabb ki kell cserélni.

 

 

Milyen előnyei vannak a koronának? 

Azért van szükség a fogkoronára, mert sokszor előfordul, hogy a fogak sérülnek, megrepednek vagy súlyosan elkopnak. A fogkorona ilyen esetekben kiváló megoldás lehet, mivel számos előnyös hatást hordoz magában.

Először is, a fogkorona védi és összetartja a gyenge, repedt fogakat a további károsodástól és töréstől. Amikor a fog állapota olyan romlott, hogy már könnyen eltörhet vagy sérülhet, a korona erősítő és védő rétegként működik.

Ezenkívül, amikor egy fog súlyosan elkopott vagy már megrepedt, a korona segít helyreállítani a fog eredeti szerkezetét és megjelenését. Ezáltal nem csak a funkcióját állítjuk vissza, de esztétikailag is megszépítjük azt.

Nagyobb tömés esetén is alkalmazzuk a fogkoronát. Amikor egy fogat nagy területen kell lecsiszolni és tömni, a korona összetartja és stabilizálja azt, megelőzve a további károsodást.

 Korona típusai

  • Fém-kerámia korona: A fémvázas kerámia korona stabil és erős, mivel a kerámia teljesen beborítja a fémet. Azonban a fémváz miatt lehet, hogy idővel a fog nyakánál szürkés-kékes elszíneződés jelentkezik, ezért ez a fajtát nem szoktuk javasolni. .

  • Teljes-kerámia (porcelán) korona: Ez a korona nem tartalmaz fémvázat, így tökéletes esztétikai hatást nyújt. Az eredeti fogszínt könnyen elérhetjük vele, de sérülékenyebb lehet. A porcelán anyaga hasonlít a természetes fogak színéhez és áttetszőségéhez, így rendkívül természetes megjelenést kölcsönöz a pótlásnak. Ez különösen fontos látható területeken, például az elülső fogak esetében.

  • Cirkónium-kerámia korona: Egy modern típus, ahol a cirkónium váz ad erős alapot, majd rákerül a porcelán leplezés. Erős anyag, hosszú hídakhoz is alkalmas, és tökéletes esztétikai hatást nyújt.

  • Összességében a fogkorona javítja a fogak állapotát, védi és megszépíti azokat, miközben funkcionalitásukat is helyreállítja. Az ideális típus kiválasztása attól függ, hogy milyen esztétikai és funkcionalitási elvárásaink vannak. Ha további kérdéseid vannak, bátran keress meg!

ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

MDC FOGÁSZAT.

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes - csak szólunk.

info@mdcfogaszat.hu

Dobj egy mailt!

+3630 884 0511