FOGSOR KÉSZÍTÉS

A TERMÉSZETES MOSOLYÉRT

Az évek során, a kor előrehaladtával a fogaink romlásnak indulhatnak. Bizonyos helyzetekben a fogtömés, a fogimplantátumvagy a foghídmár nem jelenthet megoldást. Ilyenkor marad a szájsebészet és a foghúzás. Aggodalomra azonban ebben az esetben sincs okunk: a mai modern fogsorkészítési eljárásnak köszönhetően ismét kényelmes és praktikus, teljesen természetes megjelenésű fogaink lehetnek. Mi ebben nyújtunk Neked szakértő segítséget. 

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

Műfogsor az egészséges mosolyért

Abban az esetben, ha csak néhány fog áll rendelkezésre, részleges protézist szoktuk javasolni a fogak pótlására. Teljes foghiány esetén pedig szükség van teljes protézist ajánljuk. Fontos megjegyezni, hogy a fogak hiányában az állcsont a protézis nyomása miatt fokozatosan sorvadhat, azonban ennek mértéke egyénenként eltérő lehet. 

Mi az a műfogsor? 

A műfogsor, más néven kivehető fogpótlás vagy protézis, egy olyan fogpótlási eszköz, amely orvosi segítség nélkül bármikor betehető vagy eltávolítható.  A be és kivehető fogsor hosszú évszázadokra visszanyúló, jól bevált fogpótlási módszer, melyet a hiányzó vagy elvesztett fogak helyettesítésére használunk. Azoknak ajánlott, akiknek nem áll rendelkezésre elegendő saját fog az rögzített fogpótlásokhoz, mint például a híd. A műfogsor visszaállítja a rágás és harapás funkcióját, valamint esztétikus és könnyen tisztítható megoldást kínál. Érdemes azonban az implantátum lehetőségét is mérlegelni, mert bizonyos esetekben az is tartós és természetes megoldást nyújthat. 

TELJES FOGSOR, AVAGY AKRILÁT FOGSOR

A teljes fogsor, más néven akrilát fogsor, olyan típusú műfogsor, amely a teljes fogívre készül és az állcsontra illeszkedik. Az akrilát fogsor egy kivehető fogpótlás, amelyet általában akkor alkalmaznak, amikor az összes fog hiányzik az egyik vagy mindkét állcsonton. A fogpótlás anyaga akrilát, egy kemény műanyag, amely tartós és ellenálló. A teljes fogsor lehet alsó vagy felső állcsonton viselt, és segíti a rágást, beszédet és az arcizmok támogatását. Ez a fogpótlási módszer esztétikus eredményt és funkcionális megoldást nyújt azoknak, akik teljes fogvesztéssel küzdenek.

RÉSZLEGES, KIVEHETŐ FOGSOR

A részleges, kivehető fogsor olyan fogpótlás, amelyet hiányzó fogak esetén használunk. Ez az eszköz részleges fogvesztés esetén alkalmazható, amikor még megmaradt egészséges fogak is vannak az állcsonton. A részleges fogsor segítségével a hiányzó fogak területét pótolni lehet, és a fogpótlás jól  illeszthető a fogívre és az ínyre. Ennek köszönhetően javítja a rágás hatékonyságát, támogatja a beszédet és megakadályozza a meglévő fogak elmozdulását. Részleges foghiány esetén szintén szóba jöhet a fogimplantátum vagy a fogászati híd is. 

  Jelentkezz be még ma!

  Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂

  .

  .

  JÓ, HA TUDOD! 

  Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyekre a leggyakrabban kíváncsiak vagytok. 

  Milyen anyagokból készülhet a műfogsor?

  A műfogsorok készítése során különféle alapanyagokat alkalmazunk, ilyen például a fémötvözet, a műanyag (akrilát) vagy kerámia. Az alapanyagok választása részben az egyéni igényektől és az íny állapotától is függ. 

  Hogyan épül fel a műfogsor?

  A műfogsor három vagy négy fő elemből áll. Az alaplemez, amely lehet fémlemezes vagy akrilát alapú, a műíny, amely általában akrilátból készül, és a fogak, amelyek műanyagból (akrilát vagy kompozit) vagy akár kerámiából (porcelán) is készülhet.

  Miért népszerű az akrilát fogsor?

  Az akrilát fogsor népszerűségét az adja, hogy a műíny színe természetesen illeszkedik az íny árnyalatához, ami növeli a műfogsor természetes megjelenését. Ezen kívül, az akrilátból készült fogak általában stabil kapcsolódnak az alaplemezzel.

  Milyen fogakat használhatunk a műfogsorban?

  A műfogsor fogai általában nagy szilárdságú műanyagból (akrilát vagy kompozit) készülnek, de alkalmazhatók kerámia fogak (porcelán fogak) is. A fogakat választhatjuk a kopásállóság, az esztétikum és a rögzülési képesség alapján.

  Mi az a végleges műfogsor és mikor alkalmazzuk?

  A végleges műfogsor hosszú távú fogpótlásra szolgál, amely a fogászati problémát tartósan orvosolja. Amikor a fogászati állapot és a páciens igényei azt indokolják, a végleges műfogsor alkalmazása ajánlott.

  Mi az a  vákumos fogsor?

  A vákuumos fogsor teljes fogsor esetén alkalmazott rögzítési mód, amely a vákuumhatás és a mimikai izomzat segítségével biztosítja a fogprotézis stabilitását. Az ilyen fogsor előnye, hogy ára kedvezőbb, mivel gyorsan elkészíthető és műanyagból készül.

  Mi az a kapcsos fogsor?

  A kapcsos fogsor egy olyan fogpótlás, amelyet a megmaradt fogakhoz rögzített kapcsok tartanak a helyén. A kapcsok lehetnek öntött vagy hajlított drótkapcsok. A kapcsos fogsorok akkor alkalmazhatók, ha a páciensnek még vannak meglévő fogai, amelyekhez a fogpótlás rögzíthető.

  Mi az a patentos fogsor?

  A patentos fogsor egy olyan típusú fogpótlás, amely kombinálja a rögzített és a kivehető fogpótlások előnyeit. Ez a fogsor egy fixen rögzített koronából vagy hídból és egy kivehető részből áll, amelyek összekapcsolódnak egymással. A patentos fogsorokban rejtett, precíziós rögzítő elemek találhatók, amelyek esztétikailag és stabilitás szempontjából előnyösebbek lehetnek.

  Mi az a teleszkópos fogsor?

  A teleszkópos fogsor olyan fogpótlás, amely két vagy több részből áll, és precíziós illesztőelemek, úgynevezett teleszkópok segítségével rögzül. Ezek a teleszkópok egy belső és egy külső részből állnak, amelyek egymásba csúsznak, így biztosítva a pótlás stabilitását és rögzítését. A teleszkópos fogsorok lehetővé teszik a kivehető pótlások megbízható rögzítését, miközben esztétikusan és komfortosan használhatók.

  ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

  MDC FOGÁSZAT.

  Jelentkezz be még ma!

  Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


  +3630 884 0511

  Hívj bátran!

  08:00-20.00

  Gyere el! Hétfőtől péntekig.

  1047 BP., Baross utca 99.

  A parkolás ingyenes - csak szólunk.

  info@mdcfogaszat.hu

  Dobj egy mailt!

  +3630 884 0511