FOGHÍD

Hiánypótlás, természetesen

Egy hiányos fogsor vagy akár csak egy elveszett fog is jelentős életminőségi problémákat okozhat, nem beszélve az egészségügyi kockázatokról, valamint az önbizalomhiányról. A mai technológiának köszönhetően a fogászati híd vagy más néven foghíd lehet az egyik legmegfelelőbb megoldás a foghiány kezelésére. Mert minden fogászati probléma áthidalható!

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

FOGÁSZATI HÍD

A fogászati híd egy olyan fogpótlási eljárás, amely a hiányzó fogakat átívelve fix és tartós megoldást nyújt. Ez a pótlás lehetővé teszi a hiányzó fogak helyettesítését. A fogászati híd a meglévő fogakra vagy akár implantátumokra rögzül.

 

 

A hídkészítés menete – így hidaljuk át a hiányzó fog problémáját

Tudod, a hiányzó fogak nemcsak esztétikailag lehetnek zavaróak, de az rágásban és a beszédben is gondot okozhatnak. A foghíd erre nyújt gyors és fájdalommentes megoldást. 

1. Állapotfelmérés és tervezés

Először is alaposan megnézzük a fogaidat, hogy lássuk, hol vannak hiányok. Ezután megtervezzük  a hídat, hogy pontosan illeszkedjen a meglévő fogakhoz és a szád formájához.

2. Fogsor előkészítése

Azokon a fogakon, amelyekhez a híd rögzül majd, elvégezzük az előkészítést. Ennek során egy kicsit lecsiszoljuk őket, hogy helyet adjunk a hídnak. Ezzel biztosítjuk, hogy a híd stabilan rögzüljön és illeszkedjen az állkapcsodhoz.

3. Lenyomatvétel

Készítünk egy lenyomatot a csiszolt fogakról. Ez a lenyomat segít a fogtechnikusnak pontosan elkészíteni a híd vázszerkezetét, ami az illeszkedést és a komfortot szolgálja.

4. Ideiglenes híd

Amíg a végleges híd elkészül, igény szerint készíthetünk egy ideiglenes hidat is.

5. Vázszerkezet készítése

A fogtechnikusunk elkészíti a híd vázszerkezetét a lenyomat alapján. Ez a vázszerkezet lehet fémkerámia, cirkónium vagy más anyag.

6. Kerámialeplezés

Ez az a lépés, amikor a vázszerkezetet leplezzük kerámia réteggel. Ez adja a hídnak az esztétikus megjelenést és segít abban, hogy természetesnek tűnjön a meglévő fogakkal együtt.

7. Illesztés és rögzítés

Amikor elkészült a végleges híd, rögzítjük a fogaidhoz. A fogorvos gondosan ellenőrzi az illeszkedést és a harapást, hogy minden rendben legyen. Ha minden jó, a híd stabilan fog állni a fogaidon, és a hiányzó fog okozta kellemetlenségeknek búcsút inthetsz. 

  Jelentkezz be még ma!

  Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂

  .

  .

  Gyakran kérdezitek…

  Mennyi ideig tart elkészíteni egy fogászati hidat?

  Válasz: A fogászati híd elkészítése általában több látogatást igényel. A tervezés, előkészítés, lenyomatvétel és a vázszerkezet elkészítése időt vehet igénybe. Általában néhány héten belül elkészül a híd.

  Fájdalmas a fogászati híd felrakása?

  Válasz:  Az előkészítés során érzéstelenítést alkalmazunk, hogy minimalizáljuk a kellemetlenségeket. 

  Milyen anyagokból készülhet a fogászati híd?

  Válasz: A fogászati híd vázszerkezete lehet fémkerámia, cirkónium, vagy más anyag is. A kerámialeplezést javasoljuk, mert a híd esztétikus megjelenését és természetes kinézetét adja.

  Mennyire tartós a fogászati híd? Válasz: A fogászati híd tartóssága függ az anyagtól és a gondos ápolástól. Jól karbantartva és rendszeres ellenőrzéssel akár évtizedekig is szolgálhat.

  Mire kell majd figyelnem, ha fogászati hidam lesz?

  Válasz: Fontos időszakosan ellenőriztetni a hidat a fogorvosnál. Ez segít az esetleges problémák korai felismerésében és a híd hosszabb élettartamában.

  Tudok majd enni a fogászati híddal?

  Válasz:  Naná! A fogászati híd segít visszaállítani a rágófunkciót, de fontos odafigyelni a kemény vagy ragadós ételek elkerülésére, hogy megőrizzük a hidat és a meglévő fogakat is.

  Mennyire észrevehető a fogászati híd? Nem látszódik majd, hogy „mű fogam” van?

  Válasz: A modern fogászati hidak esztétikusak és természetes kinézetűek. A kerámialeplezés révén a híd színének és formájának illeszkedése a meglévő fogakhoz tökéletesen fog passzolni. 

  Mennyi ideig tart, amíg megszokom a fogászati hidat?

  Válasz: Az első időszakban lehet, hogy kicsit szokatlan lesz a híd jelenléte a szádban, de biztosak vagyunk abban, hogy néhány napon belül hozzászoksz.

  Van-e bármilyen korlátozás a fogászati híd használatában?

  Válasz: A fogászati híd segít visszaállítani a normális rágófunkciót és beszédet. Ugyanakkor érdemes kerülni a túlzott erőhatást és a fogszaggató vagy szívogató szokásokat, hogy megőrizzük a híd és a fogak állapotát.

  Mennyibe kerül  egy fogászati híd? Válasz: Az ár függ a híd anyagától, a hiányzó fogak számától és más tényezőktől is. 

  ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

  MDC FOGÁSZAT.

  Jelentkezz be még ma!

  Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


  +3630 884 0511

  Hívj bátran!

  08:00-20.00

  Gyere el! Hétfőtől péntekig.

  1047 BP., Baross utca 99.

  A parkolás ingyenes - csak szólunk.

  info@mdcfogaszat.hu

  Dobj egy mailt!

  +3630 884 0511