FÁJ A FOGAM!

Hatékony megoldás fogfájásra

Sokan azt mondják, hogy a fogfájás az egyik legrosszabb fájdalom. A lüktető érzés elviselhetetlen lehet – a pillanatnyi fájdalomcsillapitás pedig nem nyújt végleges megoldást. Ha fáj a fogad, akkor ne habozz: fogfájás ambulanciánkon orvosoljuk a problémát!

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

GYORS SEGÍTSÉG FOGFÁJÁS ESETÉN

A fogfájás gyakran intenzív és zavaró fájdalommal jár, melyet általában fogproblémák, például szuvas vagy gyulladt fogak okoznak. A fájdalom lehet tartós, enyhe diszkomforttól súlyos, éjszakai ébrenléthez vezető fájdalomig.  Az időben történő beavatkozás segíthet megelőzni a súlyosabb problémák kialakulását és a kínzó fájdalom enyhítését.

MI VÁR RÁM A FOGFÁJÁS AMBULANCIÁN? 

Fogfájás esetén azt javasoljuk, hogy mielőbb jelentkezz be fogászatunkra! Mutatjuk, hogyan segítünk a kínzó fogfájás csillapításában!

  • Állapotfelmérés: első körben megbeszéljük, hogy pontosan hol és milyen fájdalmat érzel. Megnézzük a kérdéseses területet.
  • Röntgen/CT: a fogfájás okának feltárásában a panoráma röntgen vagy a fogászati CT lesz a segítségünkre, amely pontos képet mutat majd a fogaid állapotáról
  • Fogászati kezelés:  miután sikerült pontosan megállapítanunk a problémát, elkezdjük azt a fogászati kezelést, ami gyors megoldást nyújthat a problémádra – legyen szó fogtömésről, gyökérkezelésről, szájsebészeti eljárásról vagy drasztikus esetben fájdalommentes foghúzásról. Gyulladás esetén első körben általában a gyulladást csökkentjük – akár antibiotikummal kiegészítve. 

 

EZÉRT FÁJHAT A FOGAD

A fogfájás hátterében többféle ok állhat, és a fájdalom intenzitása, típusa, és időtartama is változhat az októl függően.

  • Fogszuvasodás: a leggyakoribb ok a fogszuvasodás, vagyis a fogak elpusztulása és a fogzománc károsodása. A szuvas fogak fájdalmat okozhatnak, különösen érintkezésnél vagy hideg/meleg ételek fogyasztásakor. Erre a fogtömés jelenthet megoldást.
  • Fogínygyulladás (gingivitis): A gyulladt íny okozhat érzékenységet és fájdalmat. Az ínygyulladás általában a fogak körülpirosodást, duzzanatot és vérzést is okozhat.
  • Fogágybetegség (parodontitis): Ha az ínygyulladás elhanyagolt vagy kezeletlen marad, átfordulhat fogágybetegségbe, ami súlyosabb ínygyulladást és fogak meglazulását eredményezheti. A fogágybetegség kezelhető!
  • Fogkopás:  A fogzománc koptatása például fogcsikorgatás vagy durva fogmosás miatt fájdalmat okozhat.
  • Fogfelszíni problémák: A fogak felületi problémái, például törések, repedések vagy fogkő okozhatnak fájdalmat.
  • Bölcsességfog problémák: A bölcsességfogak néha helyhiány miatt torlódhatnak vagy nem megfelelően nőhetnek ki, ami fájdalmat és kellemetlenségeket okozhat. Ebben az esetben érdemes eltávolítani a bölcsességfogat, ami a mai, modern fájdalomcsillapítási módszereknek köszönhetően fájdalommentes!
  • Gyulladás vagy fertőzés: Bármelyik fenti probléma gyulladást vagy fertőzést is okozhat, ami súlyosabb fájdalmat és kellemetlenséget okozhat.

ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

MDC FOGÁSZAT.

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes - csak szólunk.

info@mdcfogaszat.hu

Dobj egy mailt!

+3630 884 0511