FOGÁSZATI CBCT

tűpontos kép 

Az MDC Fogászaton a világ egyik leghatékonyabb fogászati CT-jével, a CBCT segítségével készítünk alacsony sugárterhelés mellett tűpontos felvételt a fogaidról és az arcüregedről.  

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

CBCT

A fogászati CBCT előnye, hogy kisebb sugárterhelést jelent a hagyományos CT-hez képest, és nagyobb részletességet nyújt a vizsgált területen. Ezenkívül a háromdimenziós képek segítségével lehetőség van a tervezési és kezelési folyamatok pontosabbá tételére.

 

 

MINDEN, AMIT A CBCT-RŐL TUDNI AKARSZ

Mi a fogászati CBCT, és mire használják?

A fogászati CBCT egy speciális képalkotó eljárás, amely háromdimenziós röntgenképeket készít a szájüreg és az állcsontok területéről. CBCT-t szoktunk használni a fogászati diagnózisokhoz, implantátum-tervezéshez, gyökérkezelésekhez, szájsebészeti beavatkozásokhoz és más fogászati kezelések tervezéséhez.

 

 

A FOGÁSZATI RÖNTGEN TÍPUSAI

Periapikális röntgen (PA röntgen): Ez a legáltalánosabb fogröntgen típus, amely egyetlen fogról készül. Bite-wing röntgen: A bite-wing röntgenek két oldalról készülnek, és segítenek az orvosnak az érintett fogak közötti területek ellenőrzésében.

Panoráma röntgen: Ez egy teljes állkapcsot ábrázoló nagy felvétel. Segít az orvosnak az állkapocs és a fogak átfogó vizsgálatában, például a fogeltávolítás vagy a fogimplantátum tervezésekor.

CBCT (Cone Beam Computed Tomography): Ez egy speciális röntgentechnológia, amely háromdimenziós képeket készít az állkapocsról és a fogakról. Részletes információkat nyújt például fogimplantátumok vagy fogszabályozás tervezéséhez.

Hogyan működik a fogászati CBCT?

A CBCT gép a páciens feje körül forog, miközben alacsony sugárterhelésű röntgensugarakat alkalmaz. A gép ezeket a sugárzásokat több irányból észleli, majd ezekből a felvételekből számítógépes program segítségével háromdimenziós képet hoz létre a szájüreg és az állcsontok területéről.

Miben különbözik a fogászati CBCT a hagyományos röntgenképektől?

A fogászati CBCT háromdimenziós képeket készít, míg a hagyományos fogászati röntgenképek általában kétdimenziósak. A CBCT részletesebb információt nyújt az anatómiai struktúrákról, és lehetővé teszi a pontosabb tervezést.

Milyen előnyei vannak a fogászati CBCT-nek?

A fogászati CBCT lehetővé teszi a pontosabb diagnózist és tervezést. Ezzel csökkenhet a kezelések kockázata, minimalizálható a sugárterhelés.

Hogyan kell felkészülni a fogászati CBCT-re?

Ne viselj fém tárgyat, ékszert!

ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

MDC FOGÁSZAT.

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes - csak szólunk.

info@mdcfogaszat.hu

Dobj egy mailt!

+3630 884 0511