AMALGÁM TÖMÉS

cseréje

Az amalgám tömés egy régi fogtömés típus, amelyet higanyból és más fémekből készül – színük és összetételük azonban kortántsem korszerű. Az amalgám tömésnek ma már szerencsére sokkal eszétitkusabb és természetesebb alternatívái vannak. 

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes – csak szólunk.

info@mdcdental.hu

Dobj egy mailt!

INTS BÚCSÚT AZONNAL AZ AMALGÁM TÖMÉSNEK!

Az amalgám tömések használata a fogászatban évszázadokkal ezelőtt kezdődött, és hosszú ideig a leggyakrabban alkalmazott fogtömési módszer volt. Az amalgámot először az 1800-as évek elején alkalmazták a fogászatban, ma már azonban ennél jóval természetesebb megoldások léteznek. 

 

MIÉRT KELL LECSERÉLNI AZ AMALGÁM TÖMÉST? 

Ezüst, cink és higany – nem hangzik jól, ugye? De nem csak ennyi a gond az amalgám töméssel. 

  • Esztétikai megjelenés: az amalgám tömések ezüst vagy szürke színűek, ami esztétikailag zavaró lehet, különösen ha azokat az elülső fogakon alkalmazzák.
  • Higany tartalom: az amalgám tömések higanyt tartalmaznak, ami komoly egészségügyi problémákat okozhat. 
  • Tömés mérete: az amalgám tömések általában több helyet igényelnek, mint az esztétikus tömések, mivel a fogorvosnak a tömés előkészítése során, több foganyagot kell eltávolítania..
  • Érzékenység: az amalgámtömés fogérzékenységet okozhat – főleg a hidegre és a melegre.
  • Zavaros röntgen: az amalgám tömések nehezebben átláthatók röntgennel, ami diagnosztikai nehézségeket okozhat  a fogszuvasodás ellenőrzésekor.
  • Elavult: az amalgám tömések hosszú távon elkopnak, meglazulhatnak vagy megrepedhetnek.

TUDTAD? 

Ma már szigorú előírások vonatkoznak  az amalgám tömésekre. Az új szabályok célja a környezetvédelem és a páciensek egészségének védelme.

Az amalgám tömések idővel való korrodálódása és a felületük érdessé válása komoly problémát jelenthet. Az ilyen töméseken nagyobb eséllyel alakul ki lepedék, ami  fogszuvasodást okozhat.  

 

GYAKRAN KÉRDEZITEK AZ AMALGÁM TÖMÉS CSERÉJÉVEL KAPCSOLATBAN

Milyen típusú tömésekkel lehet az amalgámot cserélni?

Az amalgám töméseket modern, esztétikus és teljesen biztonságos fogtömésre cseréljük. 

Fáj az amalgám tömés cseréje?

Mivel a fogorvosnak el kell távolítania az eredeti tömést, majd előkészítenie a fogat az új tömés számára, ezért a fog érzékeny lehet. Ilyenkor minden esetben helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így semmit nem érzel majd az amalgám tömés cseréjéből. 

Hogyan történik az amalgám tömés cseréje? 

Vizsgálat és tervezés: Az amalgám tömés cseréje előtt a fogorvos megvizsgálja a tömést és az azt körülvevő foganyagot. 

Helyi érzéstelenítés: A cseréhez helyi érzéstelenítést alkalmazunk, hogy ne érezz fájdalmat a beavatkozás során.

Tömés eltávolítása: A fogorvos speciális fogászati eszközökkel eltávolítja az amalgám tömést a fogról. Ezt óvatosan és gondosan végzik el.

Tömés cseréje: Miután az amalgám tömés teljesen eltávolításra került, a fogorvos elkezdi a fog helyreállítását. Ez általában egy másik típusú töméssel történik, például esztétikus kompozittöméssel vagy kerámiatöméssel. A fogorvos gondosan formálja és polírozza a tömést, hogy megfeleljen a fog természetes formájának és színének.

Fénykötés: Az esztétikus töméseket fénykötési eljárással rögzítjük, amely során egy speciális lámpa segítségével keményítjük meg a tömést. Ez gyors és hatékony módszer a tömés megszilárdítására.

Utókezelés: A cserét követően a fogorvos ellenőrzi a tömést, és szükség esetén finomítja annak illeszkedését és formáját.

MILYEN POZITÍV HATÁSAI LEHETNEK AZ AMALGÁM TÖMÉS ELTÁVOLÍTÁSÁNAK? 

Higanymentesség: Az amalgám fogtömések eltávolításával megszabadulsz a folyamatosan oldódó és potenciálisan mérgező higany hatásaitól.

Gyulladások csökkenése: A cserével felfedezett és lappangó gyulladások is visszahúzódhatnak vagy megszűnhetnek. Ez segíthet az immunrendszer megerősítésében és az egészségesebb élet elérésében.

Krónikus betegségek enyhülése: Egyes krónikus betegségek jelentősen javulhatnak vagy akár  az amalgám fogtömések eltávolítása után.

Rák kockázatának csökkentése: A higanymentesség hozzájárulhat ahhoz, hogy szervezeted ne terhelje olyan anyag, ami rákoz okozhat.

Esztétikum: Az amalgám tömések cseréjével mosolyod szebbé válhat, mert az új, fogszínű tömések esztétikusabb megjelenést biztosítanak. Az elszíneződött szürke foltok eltűnnek, a fehér tömések észrevétlenek maradnak.

ha jó fogorvosra van szükséged, akkor:

MDC FOGÁSZAT.

Jelentkezz be még ma!

Add meg az elérhetőségeidet, nyugi, extra gyorsan felvesszük Veled a kapcsolatot! 🙂


+3630 884 0511

Hívj bátran!

08:00-20.00

Gyere el! Hétfőtől péntekig.

1047 BP., Baross utca 99.

A parkolás ingyenes - csak szólunk.

info@mdcfogaszat.hu

Dobj egy mailt!

+3630 884 0511