Erős harapás, legyen az természetes fogakkal vagy fogak nélkül, kulcsfontosságú az egészséges rágáshoz. A megfelelő rágás számos előnnyel jár, ideértve az optimális táplálék felszívódását a tápcsatornában és az emésztés segítését. Rágás nélkül az étel nem tud megfelelően felszívódni és emészthetővé válni.

A fogak szerepe a falat megrágásával és az emésztéshez szükséges nyál előállításával is fontos. Az alapos rágás a teltségérzet kialakulásához is hozzájárul, segítve ezzel az ideális testsúly elérését. A megfelelő rágás segít az energia hatékony felhasználásában a szervezetben, míg a hiányos rágás erjedéshez és rothadáshoz vezethet a gyomorban és a belekben. Ezenkívül a rágás segíti a hasnyálmirigy, a vékonybél és a vastagbél megfelelő működését, valamint csökkenti a bakteriális fertőzések kockázatát.

Korábban a középkori emberek egészségesebbek voltak, mert tovább rágják az egészséges ételeket, míg a mai rohanó életmód sokszor nem hagy elegendő időt az alapos rágásra. Az ideálisnak tekinthető, hogy zöldségeket és gyümölcsöket 5-10-szer, míg egy falat húst legalább 20-szor rághatunk meg, mielőtt lenyeljük.

A stabil műfogsorok kiváló megoldást nyújtanak azoknak, akik fogvesztés miatt nehezen rágják meg az ételeket. Ezek a műfogsorok kényelmesek és stabilak, nem mozdulnak el beszéd, nevetés vagy evés közben, és esztétikusan illeszkednek a szájba. Az implantátumok segítségével elkészített műfogsorok még inkább növelik a stabilitást és a kényelmet.

Az implantátumokkal rögzített műfogsorok megakadályozzák az ínyvisszahúzódást, és garantálják a tökéletes illeszkedést. Ezek a műfogsorok könnyen tisztíthatók, és védelmet nyújtanak az elfogyasztott élelem optimális emésztéséhez. Az ínysorvadás sem befolyásolja az implantátumok tartósságát, így hosszú távon kiváló megoldást nyújtanak azoknak, akik problémákat tapasztalnak az étel megfelelő rágásával.

+3630 884 0511